dimarts, 17 de març de 2015

La Quaresma
Ha arribat la quaresma!

A l' escola estem preparant la Quaresma amb: grans de.... un quilo de.... una mica de...., etc.
Quan ho tinguem preparat arribarà el dia de la pasqua i en podrem menjar l`ou de pasqua amb els nostres padrins o madrines.

Que és la quaresma? La quaresma és un període de quaranta dies abans de la Pasqua. La pasqua que el calendari litúrgic cristià assenyalat per a preparar-se per la Semana Santa. Comença el dimecres de Cendra i acaba el diumenge de Pasqua.
L'objectiu de la Quaresma és establir un període de reflexió i penitència on els cristians tinguin temps de preparar-se per la celebració de la Pasqua. Tradicionalment també es practica dejuni i abstinència.

La duració de la Quaresma  té origen en el simbolisme del nombre quaranta que es tenia com a símbol de plenitud. Així, quaranta dies son els que van durar el Diluvi, els dies que van passar Moisès i Elies a la muntanya, o els dies que va fer dejuni Jesús al desert .
Les dates del període quaresma varien cada any en funció de com quedi fitxada la Pasqua. El Diumenge de Resurrecció sempre cau entre el 22 de Març i el 25 d'Abril, i per tant dimecres de Cendra l'inici de la Quaresma oscil·len entre 4 de Febrer i el 10 de Març.
Antigament aquests eren unes pràctiques molt més estesa i extremes que en l'actualitat. Durant l'edat mitjana era habitual la prohibició del consum de carn i ous.


Fet per: Judith Pozo, Paula de la Torre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada