dilluns, 23 de març de 2015

Pasqüa


Hola som el grup "Els banana" format per : l'Arnau, en Jan i en Carlos i ara us parlarem sobre la Pasqua. La pasqua és un terme religiós que celebrem al col·legi. Abans de pasqua els nens i nenes de tot el col·legi celebren el dimecres de cendre el dia divuit de febrer (que és quan comença la quaresma) des de primer de primària fins a quart de primària ho fan a la capella del col·legi, i cinquè i sisè de primaria ho fan a l'església de Carmelites o de sant Josep. 
També és fa la setmana santa que es recorda que Jesús ha ressuscitat i es festa a tots els col·legis. Hi ha gent que per celebrar-lo compren la palma que simbolitza les rames d'olivera de quan van posar a Jesús a la creu on posava 'INRI' que són les sigles de la frase llatina:

IESVS NAZARENVS REX IVDAEORVM 

En català seria: ''Jesús de natzaret, rei dels jueus''. En aquesta setmana santa el padrins de cada nen li regalen la palma i la mona. La figura més típica que et posen a la mona és un pollet.
La pasqua a la bíblia surt al NOU TESTAMENT als evangelis de Mateu, Marc, Lluc i Joan per si voler saber més sobre la Pasqua.


Grup format per: Jan(c), Arnau i Carlos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada