dilluns, 2 de març de 2015

Dia del pare

                                     

Potser moltes persones poden pensar que la celebració del dia del pare va sorgir només per a comercialitzar alguna data o bé per vendre alguns productes, però no, ja que la idea va sorgir amb una altra intenció.
La idea d' aquesta celebració va sorgir gràcies a la senyora Sonora Smart Dodd , oriünda de Washington , Estats Units , que volia d'alguna manera reconèixer al seu pare que es va fer càrrec de tots els seus fills en morir la seva esposa.
Va ser en l'any de 1909 quan la senyora Dodd va fer aquesta proposta sense obtenir bones notícies i va anar fins el 19 de juny de 1910 a Spokane , Washington va ser quan es va celebrar per primera vegada el dia del pare .
Ja adulta , Sonora va veure en el seu pare un home valerós , afectuós i desinteressat , que havia realitzat tot tipus de sacrificis per tirar endavant la seva família. A causa de que el seu pare havia nascut al juny, Sonora va escollir el 19 de juny de 1910 com data per celebrar el Dia del Pare en honor al seu.
En 1924 el president Calvin Coolidge va recolzar la idea i convertir el Dia del Pare en una celebració nacional.
Finalment el 1966, el president Lyndon Johnson va signar una proclamació presidencial que declarava el tercer diumenge de juny com a Dia del Pare a Estats Units. La majoria de països del continent americà es van sumar també a aquest festeig .
A Amèrica Llatina es celebra el Dia del Pare cada tercer diumenge del mes de juny , on es festeja als oncles , avis i pares en general .
A Espanya i gairebé la majoria de tots els països, el dia del pare és el 19 de març amb motiu de la festivitat de Sant Josep , el pare de Jesús .Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada