dijous, 5 de febrer de 2015

Les vacunes


Hola,

Som el grup "un misteri entre mans", i hem decidit parlar sobre les vacunes perquè són molt importants.
Les vacunes són una part molt important pel cuidat de la salud de totes les persones. Les vacunes són les encarregades de protegir el nostre cos de  numeroses enfermetats molt serioses.
S'obtenen a partir d'un procediment pel cual s'inactiva o debilita el microbi que causa l'enfermetat. Quan la vacuna s'administra a una persona fa que el cos ho reconegui i produeix defenses contra l'enfermetat.
A començament del segle XX i abans del descobriment de les vacunes, hauria sigut un argument de ciencia ficció pensar que es podría protegir als fills de moltes de les enfermetats infeccioses més greus.
Edward Jenner (1749-1823), el “pare de les vacunes”, va ser un gran metge investigador que va descubrir la vacuna contra la viruela. Aquest descobriment va permetre combatir i erradicar la viruela, enfermetat que s'havia convertit en una greu epidemia en diferents continents.
¿Quines són les reaccions adverses de la vacunació ? Els efectes adversos són poc freqüents i lleus . Les reaccions més freqüentment descrites són envermelliment , inflor i dolor al lloc de la injecció. Pot ocasionar en algun cas febre i irritabilitat .
El papiloma :
Els virus del papil·loma humà , anomenats també papil·lomavirus , són un grup de més de 150 virus relacionats. Més de 40 d'aquests virus poden propagar-se per contacte directe d'una pell a una altra durant el sexe vaginal , anal i oral  .
Les infeccions per VPH són les infeccions més comunes que es transmeten sexualment als Estats Units . De fet , més de la meitat de la gent activa sexualment s'infecta per un tipus de VPH o per diversos tipus en algun moment de la seva vida. La investigació recent indica que , en qualsevol moment de la seva vida , 42,5% de les dones tenen infeccions genitals per VPH , mentre que menys del 7% dels adults tenen infeccions orals per VPH . La forma més fiable de prevenir la infecció per un virus del papil·loma humà ja sigui d'alt o de baix risc és la d'evitar qualsevol contacte oral , anal o genital de pell d'una persona a una altra ( 1).Per als que són actius sexualment , una relació mútuament monògama a llarg termini amb una parella no infectada és l'estratègia amb més possibilitats de prevenir la infecció per VPH ( 1) . No obstant això, a causa de la falta de símptomes , és difícil saber si una parella que ha estat activa sexualment en el passat esta infectada ara per VPH .


El MCC:
VACUNA del MENINGOCOC


El meningococ és un bacteri que produeix infeccions greus , sobretot meningitis ( inflamació de les membranes que envolten el cervell i la medul·la espinal ) i sèpsia ( infecció generalitzada ) que poden provocar importants seqüeles i fins i tot la mort de la persona afectada .
Els nens petits i els adolescents són els que estan més exposats a la malaltia meningocòccica i poden ser també portadors del bacteri a la gola sense que penetri en el seu organisme .
La infecció es pot tractar amb antibiòtics , però de vegades és tan ràpid el seu avanç que els medicaments no són eficaços . La millor arma és la vacunació.


La Associació Espanyola de Pediatria aconsella la vacunació de tots els infants i adolescents contra el meningococ C, seguint els calendaris de vacunació sistemàtica de les comunitats autònomes espanyoles on resideixi .
Quines vacunes hi ha contra aquesta malatia? •Hi ha diverses famílies ( serogrups ) de meningococs i cada família d'aquest germen necessita d'una vacuna específica. Els més importants són els serogrups A, B , C , W135 , X i Y.
A Europa predominen B C , però aquest últim ha disminuït molt des que es va incloure la seva vacunació en el calendari infantil
D'entre les diverses vacunes disponibles , unes ofereixen protecció enfront d'un sol serogrup i altres contra diversos d'ells en un sol preparat . L'única que està inclosa en els calendaris europeus és la del meningococ C. Acaba de autoritzar-se, per al seu ús en els països de la Unió Europea , la primera vacuna del serogrup B , però de moment no s'ha incorporat a cap calendari nacional .
La vacuna que conté 4 components ( A, C , W135 i Y ) pot resultar recomanable individualment en determinats viatges internacionals .
Aquesta vacuna de 4 components i la del meningococ B , a Espanya , són d'ús hospitalari i no estaran disponibles a les farmàcies .


Article creat pel grup "un misteri entre mans" (Marina, Laura i Ana)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada