dijous, 26 de febrer de 2015

La setmana solidària

La setmana solidària

Hola nois i noies, com ja sabeu la setmana del 23 de febrer al col.legi Sant Andreu estem fent la setmana solidària. És una setmana en la que estem col.laborant amb els nens i nenes de l'escola Natzaret de  Cameroun, donant-li diners que entre tots els alumnes de l'escola recopilem, ja que no tenen tants diners com nosaltres, i no poden tenir una bona casa, ni un bon menjar, ni una bona escola...
Estem fent diferents activitats com per exemple l'esmorzar solidari on es venen croissants, ensaïmades etc. També fem la fira solidària, en la que juguem a jocs al pati de l'escola a les tardes, on tenim que comprar solidaris (tiquets) per poder jugar als jocs que organitza l'escola. Hi ha un joc que és de tennis, un altre del frisbee, un altre de pintar la cara i molts més... Cada tarda li toca a uns cursos diferents: el dilluns 23 li va tocar a cicle superior (sisè i cinquè), el dimarts 24 va ser el torn de cicle mitjà (tercer i quart), el dimecres 25 van jugar els de cicle inicial (primer i segon), a P-4 li va tocar el dijous 26 i els que acaben la setmana jugant als jocs són els de P-3 i P-5. 
Els solidaris són els tiquets que compres per poder jugar als jocs i a la vegada per col.laborar amb l'escola de Natzaret del Cameroun. Depèn dels diners que paguis tens els solidaris que corresponen a aquell diner.  Per exemple: si pagues 10 euros tens 25 solidaris, si pagues 5 euros tens 10 solidaris, si pagues 2 euros tens 3 solidaris i per últim si pagues 1 euro tens 1 solidari. Aquesta celebració es tradició de cada any, perquè volem ajudar als nens del Cameroun que tenen una vida molt pitjor que la nostra, però aquest any hi ha una novetat, i es que els alumnes fan unes petites coses que ells fan a la seva vida quotidiana, com per exemple: per taules ens treien una cadira i ens anàvem tornant per estar una estona tots de peu, un altre dia no podíem jugar al pati amb pilota i moltes més coses amb la finalitat de que sapiguem la sort que tenim nosaltres de tenir tot el que tenim (una bona escola, un menjar per cada dia...) perquè hi han persones que no tenen ni per donar de menjar als seus fills. Tots els diners que recaptem els enviarem al Cameroun on segurament estaran molt feliços de que els hàgim ajudat, perquè volem que tinguin una bona vida ja que pel que estan passant no s'ho mereixen. 

AQUÍ S'ACABA EL NOSTRE REPORTATGE.
ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT.

FET PER:
ELS INFORMÀTICS:
PAULA M. (C)
CARLA M.
RAÜL P.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada