dijous, 19 de febrer de 2015

CarnestoltesHola, som el grup “Coledari” format per la Lidia, la Lucía i la Beatriz.
En la notícia d'aquesta setmana, us explicarem el que va passar a la setmana que tothom estava esperant amb ànsia.
El dia 13/2/15 va ser un dia molt i molt especial ja que a l'escola es va celebrar carnestoltes. Tots els alumnes de l'escola es van disfressar, fins i tot els professors i les professores. Hi havia unes disfresses molt originals, com una nena disfressada de patates del Mc Donald’s, un nen Esfinge, unes nenes vestides de teles etc...  En canvi, els professors es van disfressar de monstres, alguns eren monstres roses, altres monstres liles, el profe Artur de monstre de les galetes.
Però aquell dia, tota la classe de 6èA es va disfressar d'un ramat d'ovelles.
És el primer cop que una classe sencera es disfressa junta! Va quedar molt graciós! Aquesta classe tan curiosa va guanyar dues bosses molt grans de llaminadures.
Abans d'aquell dia tan esperat, durant tota la setmana vam haver de fer el que el rei Carnestoltes deia.
El dilluns havíem de portar la cara pintada, el dimarts un pentinat graciòs, el dimecres un pijama i el dijous un barret.
I per fi va arribar el dia que tots estavem esperant, va arribar CARNESTOLTES.

 
Aquest dia també es caracteritza perquè quasi tota la gent, ja siguin adults o nens es disfressen, es pinten la cara, o es posen una tonteria, per exemple una diadema amb una corona de princesa.
És un dia en què la gent no ha de tenir vergonya i es pot disfressar del que li doni la gana, és un dia per estar tots junts, fer una festa i disfressar-nos. Els adults poden tornar a ser nens, el nens poden jugar amb la seva imaginació i els avis poden recordar la seva infància, quan jugaven de petits…

Una mica d'història:
Carnaval és una celebració que pertany al calendari lunar, per aquest motiu és una festa que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d'hivern.
El carnestoltes acaba el Dimecres de Cendra.
El carnestoltes està molt relacionat amb la tradició cristiana. Se celebra uns dies abans del Dimecres de Cendra, quan comença la Quaresma. La Quaresma és un temps en què no es pot menjar gaire (segons la tradició cristiana), per això en carnaval s'aprofita i es trenquen moltes normes.
El rei Carnestoltes és el més famós personatge que representa el carnaval.

I fins aquí el nostre reportatge sobre el carnestoltes en el col·legi Sant Andreu.
Adéu

Article publicat per: Beatriz Montero, Lidia Nuñez i Lucía Cortés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada