dimarts, 13 de maig de 2014

El Dimoni de Badalona

Som el grup Adventure Time format per: el Sergio, el Gerard, el Luis i Joel.  Ara os explicarem un petit article sobre els dimonis de Badalona. Cada any a Badalona fan un dimoni.

Com s’escogeix : fan un concurs i el millor dibuix del dimoni el construeixen. A nosaltres el dimoni que més ens ha agradat es el d’aquest any, és un dimoni romà, però ha hagut molts dimonis:
El que no ens agrada d’aquesta festa es que després cremen al dimoni, no ens agrada perque ha costat molt de treball fer-ho i els diners que s´han gastat, peró és una gran festa tradicional que reuneix a persones de totes les edats. Així és com queda el dimoni una vegada cremat:


Els origens d´aquesta festa va comença 1785 quan uns pescadors cremaven una figura del seu vaixell a la platja de badalona. A partir d´aquest moment uns senyors van tenir l´idea de fer una festa i van crea la confraria de Sant Anastasi 1940 en aquest any va ser quan es va crema el primer dimoni on es ara el Museo Baetulo de Badalona, com cada any hi havia mes Badalonis que anava a aquest acte, van decidir de fer la festa a la platja 1955 i fins ara.

Tots el ciutadans i les escoles poden portar el seu dinomi a la platja, per crema totes les coses dolentes que ens hagi passat en aquest any i que comenci un altre de nou.

BONES FESTES DE MAIG!!!!

Article creat pel grup "The adventure time" (Gerard, Sergio, Joel i Luís)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada